Kunstenaars gooien hun atelier open (Bornem) | Het Nieuwsblad

2022-08-20 01:23:59 By : Mr. Tony Wang

Ook bij Kunstkring Scheldeland kan je op bezoek komen.  — © Archief Guy Delforge

Volgend weekend kun je naar aanleiding van Atelier in Beeld bij heel wat Bornemse kunstenaars op bezoek in hun atelier. Sommigen stellen hun eigen atelier open voor bezoekers, anderen kun je bezoeken in een groepsatelier.

De kunstenaars die hun eigen atelier openstellen zijn Dorothee Cambier (Collage - mixed media en schilderkunst) aan de D. van Hoomissenstraat 46 in Eikevliet (niet op vrijdag); Luc Mertens en Isabella Vercauteren (Beeldhouwen en grafische kunst) aan de Willem De Blockstraat 44 in Wintam; Mieke De Rauw en Cis Peeters (Aquarel, beeldhouwkunst en glas) aan de Victor de Witstraat 44a in Hingene (niet op vrijdag); Molly Winckelmans (acryl en olieverf) aan de Puursesteenweg 112 in Bornem; Jean-Pierre Grumeau (Beeldhouwkunst, mixed media en aquarel) aan de Sint-Amandsesteenweg 74 in Bornem; Marie Rose Van Nieuwenhuyze (Aquarel ) aan de Boskant 78 in Bornem; Jozef Van Ranst (Beeldhouwkunst en illustratie) aan de Kattestraat 14 in Bornem; Ellen De Vylder (schilderkunst) aan de Boskant 63 in Bornem; Els Van den Bergh (Juwelen in hars) aan de Hingenesteenweg 22 in Bornem.

De schilderklas en fotografieklas van de Academie Beeldende Kunsten tonen hun werk in Ter Dilft aan de Sint-Amandsesteenweg 41-43 in Bornem. Groepsatelier Kunst in de maak groepeert in de kerk aan het Sint-Margaretaplein 2 in Wintam werk van beeldhouwers Hugo Van Herbruggen, Lieve Vervaet en Leentje Peirsman; natuurfotograaf Jos Maes; keramist Francis Van Hees; kunstschilders Chris Van Lent, Greet Wuyts, Angèle Van Keer, Jenny Spanoghe, Patrick Teck, Agnes Robberecht, Katrien Vermeulen en Magda Van Achter. Kunstkring Scheldeland aan de C. Van Kerckhovenstraat 14, in Hingene toont zaterdag en zondag werk van Lutgarde de Breuck, Rita De Clerc, Antoon Decruyenaere, Jos Renders, Hilde Roskam, Jean-Marie Van Eeckhoudt, Jan Roskam, Maurits Van Pellicom, Louisette Van Praet, Miche Vercruyssen en Anton Lannoye.

Atelier in Beeld loopt vrijdag 13 mei van 18 tot 22 u, zaterdag 14 en zondag 15 mei van 10 tot 18 u.

Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.

De familie Van de Veken uit Mariekerke vierde feest. Daar was meer dan één reden voor: Marie-Jeanne Jansegers (80) en Edwin Van de Veken (81) vierden hun diamanten huwelijk, maar sinds kort zijn er …

Enkele bewoners van de Broekstraat in Bornem kregen een brief van de Polder Scheldeschorren-Noord waarin werd aangekondigd dat de gracht achter hun tuin binnenkort wordt geruimd. Ze waren vooral …

In de vijver van recreatiedomein Breeven werd woensdag blauwalg ontdekt. “Om gezondheidsrisico‘s te vermijden, is het verboden om er te vissen en raden we ook aan om geen contact te hebben met het …

De brandweer rukte woensdagavond uit naar de Boomstraat in Bornem. In de kelder van een appartementsgebouw kwam rook uit een elektriciteitskast.

De komende zondagen organiseert het kasteel van Bornem zijn jaarlijkse opendeurdagen. Doorheen het jaar kun je het kasteel alleen in groep bezoeken, op enkele dagen kan je er ook als individuele …

Zondag 21 augustus om 15u is de orgelconcertreeks 2022 in de centrumkerk van Bornem aan haar tweede concert toe. Het orgel wordt deze keer bespeeld door Nederlander Gerben Budding.

Gerd Vergauwen, Vivianne De Haes en Nele Van den Eynde, drie vriendinnen uit Lier, namen vrijdag samen deel aan de Dodentocht. Ze lieten zich sponsoren en dat bracht 2.500 euro op voor vzw De Lier.

Tom Van de Venne speelt zondag 4 september om 11 u in de Notelaer in Hingene. Het is meteen ook het sluitstuk van de zondagconcerten 2022.

Zaterdag 10 september organiseert de Gezinsbond Bornem opnieuw een tweedehandsbeurs voor babyspullen en kinderkleding. Iedereen is welkom op deze beurs.

Na 50 kilometer wandelen, in de controlepost van Lippelo, stopte de Dodentocht voor Thibou de Henau uit Opwijk. Door vocht in de knie en een geblokkeerde rug was hij genoodzaakt om op te geven. Met …

Er worden nog vrijwilligers gezocht om mee plantjes te verkopen voor Kom op tegen Kanker.

Er zijn recent geen nieuwe overlijdens toegevoegd.

Staat uw dierbare niet op inmemoriam.be of zoekt u extra informatie?